The Open Cube

Werken aan de gang

Beeldhouwster Patricia Sonville en fotograaf Thierry Wieleman bedachten samen met architect Luc Tillé voor de Lavoisier-site, een voormalig fabrieksterrein, een sculptuur bestaande uit twee kubussen die onderling een intieme dialoog aanknopen. Aan de ene kant stelt een gesloten kubus de persoonlijke en intieme leefwereld voor van de bewoners van de site. Aan de andere kant belichaamt een open kubus de gedeelde activiteiten en ontmoetingen tussen de nieuwe bewoners.

De eerste kubus is bezet met witte tegels met of zonder fotografische opdruk over het leven van de bewoners, en met gelamineerd glas dat de oude machines van de lift laat zien, een stukje erfgoed uit het verleden. De tweede kubus is gemaakt uit cortenstaal. Om deze artistieke interventie verder te zetten, worden stukken tegelwerk en vormen in cortenstaal ingewerkt langs de toegangsmuren tot de site en in de inkomhal van het gebouw.

 

Kunstenaars: Patricia Sonville, Thierry Wieleman en Luc Tillé

Type: 
101e%
Jaar: 
2017
Subsidiêrende overheid: 
BGHM
Bedrag van de investering: 
240000
Bouwwerknr.: 
2500-2016-09-01
Adres: 
Charles Malisstraat 46
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Plaats/Regio: 
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Bouwheer: 
BGHM

OVM

Le Logement Molenbeekois

Sint-Jan-Baptistvoorplein 27
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Telefoon: 
02/414.03.72
Fax: 
02/414.02.63